Erzurum'un ilk düşünce derneği
                                 gönülde, fikirde, eylemde biriz; şehrimiz için varız                       14.01.2022 Cuma
ANKARA ERZURUM VAKFINDAN ENER PROJELERİNE DESTEK GELDİ…

ENER BAŞKANI AKSU: ‘ERZURUM’A SAĞLIK ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ KURULMALI’

 

Ener Başkanı Vahdet Nafiz Aksu ve Ankara Erzurum Vakfı Başkanı Süreyya Güngör “Erzurum Projeleri” üzerinde fikir alışverişinde bulundular.

 

Erzurum Düşünce ve Strateji Merkezi Başkanı Vahdet Nafiz AKSU ‘Erzurum’a Sağlık Organize Sanayi Bölgesi Kurulmasında şehir ekonomisi açısından büyük yarar görüyoruz, bu konuda girişimlerde bulunulmasını bekliyoruz’ dedi.

Ankara Erzurum Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Süreyya Güngör ile bir araya gelerek bazı projeler üzerinde fikir alışverişinde bulunduklarını belirten Aksu, ‘Ankara Erzurum Vakfı, en köklü, en eski vakıflarımızdan birisi… Yıllarca gurbetteki Erzurumluların evi, ocağı, yuvası olmuş bir kuruluş. Bugün de yeni yönetimi ile güzel hizmetlere imza atıyor, yeni bir ruh ve anlayışla çalışmalar yürütüyor. Sayın Başkan ile Erzurum için yararlı gördüğümüz projeler üzerinde fikir alışverişinde bulunduk, çok yararlı bir görüşme oldu’ şeklinde konuştu.

 

Görüşme esnasında ENER’İN Erzurum’a sağlık organize sanayi bölgesi kurulmasına ilişkin teklifine Erzurum Vakfından destek istediğini belirten Aksu, şöyle dedi: “Sağlık Bakanlığı tarafından ilaç, makine, tıbbi cihazda dışa bağımlılığın azaltılması için Sağlık Organize Sanayi Bölgeleri kurulması kararlaştırıldı. Bu bölgelerde üniversite ve eğitim araştırma hastanelerinin talep ettiği tıbbi malzemeler üretilecek. Bu Erzurum için büyük bir fırsat. Erzurum; altyapısı, ulaşım imkânları, Üniversiteleri, bilimsel altyapısı,  teknokenti ile böyle bir bölgenin kurulması için son derece elverişli.

Bölgenin ‘üreten ekonomiye’ geçişini hızlandıracak, yüksek teknolojiye dayalı üretim biçimlerine kapı aralayacak, istihdama katkı sağlayacak böyle bir proje için ilgili herkesi göreve davet ediyoruz. Öneriyi kendisine açtığım Erzurum Vakfı Başkanı Sayın Güngör de bizimle aynı görüşleri paylaştı. Artık bu proje Erzurum Vakfı ile ortak önerimiz haline geldi”

GÜNGÖR ‘ENER’İN BİRÇOK PROJESİNİ DESTEKLİYORUZ.’

Ener Başkanı Aksu ile yaptıkları proje değerlendirme toplantısından sonra bir açıklama yapan Ankara Erzurum Vakfı Başkanı Süreyya Güngör, Erzurum Düşünce ve Strateji Merkezi’nin açıklama, öneri ve projelerini ilgiyle takip ettiklerini belirterek ‘Bu ilginin desteğe ve ortak çalışmaya dönüşmesinin zamanı geldi, Ener’in Erzurum için çok yararlı projelerinin düşünceden eyleme geçmesi için üzerimize düşeni yapmaya hazırız’ şeklinde konuştu.

Güngör şöyle dedi: ‘Ener’in projelerini inceledik. Erzurum’a Hafif Raylı Sistem, Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesi, Nenehatun Savunma ve 23 Temmuz İstiklal Müzesi projelerini yararlı ve desteklenmesi gereken projeler olarak görüyoruz.

Erzurum’a Sağlık Organize Sanayi Bölgesi Kurulmasına ilişkin öneriyi destekliyoruz, altına imzamızı atıyoruz.

Bu projeler konusunda yeterli toplumsal talebin oluşması konusunda müşterek çalışma yapmaya hazır olduğumuzu ENER Başkanımıza ifade ettim. Sayın Başkan da Vakfımızın tarihi birikimi ve prestiji ile bu önemli projelerin gerçekleşmesine büyük katkıda bulunabileceğini ifade etti. Erzurum’un geleceği için işbirliğimiz devam edecek. Ümit ediyorum ki Erzurum, bu projelerle, atağa geçecek ve başka illerimiz için de örnek olacak... Ayrıca projenin hayat bulması ile sürdürülebilir bir istihdamın sağlanacak olmasını da göz ardı etmememiz gerektiği kanaatindeyim”.

AKSU’DAN, SİVİL KURULUŞ ve MEDYAYA TEŞEKKÜR

Erzurum ve Erzurum dışında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının Erzurum için birbirinden değerli hizmetler verdiğine değinen Aksu, yerel Medyanın bugüne kadar açıkladıkları projelere büyük ilgi gösterdiğini ifade etti. Aksu ‘Bu işbirliği, akıl birliği, görül birliğini çok önemli buluyoruz. Sivil kuruluşlara ve medyamıza şükran borçluyuz.' Dedi.

 

haberin yer aldığı bazı gazeteler

 



Facebookta Paylaş      Arkadaşına Öner